KARLA INOSTROZA TORRES

Título: Ingeniero Agrónomo, Universidad de La Frontera, 2007, Chile
Grado: Doctora en Ciencias Mención Biología Celular y Molecular Aplicada, Universidad de La Frontera, 2012, Chile
Correo electrónico: kinostroza@uct.cl
Facultad: Recursos Naturales
Departamento: Ciencias Agropecuarias y Acuícolas
Líneas de investigación: Marcadores Moleculares, Nutrición Animal, Tecnología y calidad de carne

2022. Velázquez, L., Quiñonez, Q., Inostroza, K., Sepúlveda, G., Díaz, R., Scheuermann, E., Domínguez, R., Lorenzo, J., Velásquez, C., Sepúlveda, N. Maqui (Aristotelia chilensis (Mol.) Stuntz): a natural antioxidant to improve quality of meat patties. Antioxidants. ISSN: 2076-3921

2022. Inostroza, K., Larama, G., Bravo, S. Utilization of wool integral lipids to determine milk fat content in Suffolk Down ewes. Applied Sciences. ISSN: 2076-3417

2021. Bravo, S., Inostroza, K., Lorenzo, J., Sepúlveda, G., Domínguez, R., Scheuermann, E., Paz, E., Quiñonez, J., Santos, E., Andrés, d., Rosmini, M., Reyes, J., Trindade, M., Sepúlveda, N. Influence of Murta (Ugni molinae Turcz) powder on the frankfurters quality. Applied Sciences. ISSN: 2076-3417

2020. Inostroza, K., Bravo, S., Larama, G., Sepúlveda, N. Variation in milk composition and fatty acid profile during the lactation of Araucana creole ewes in a pasture- based system. Animals. ISSN: 2076-2615

2020. Rabert, C., Inostroza, K., Bravo, S., Sepulveda, N., Bravo, L. Exploratory study of fatty acid profile in two filmy ferns with contrasting desiccation tolerance reveal the production of very long chain polyunsaturated omega-3 fatty acids. Plants. ISSN: 2223-7747

2020. Cancino-Baier, D., Muñoz, E., Quiñones, J., Beltrán, J., Fuentes, F., Farías, J., Lorenzo, J., Diaz, R., Inostroza, K., Bento-Sterman, J., Sepúlveda, N.  A non-synonymous single nucleotide polymorphism in FASN gene alters FASN enzyme activity in subcutaneous and intramuscular adipose tissue in Holstein Friesian steers. Annals of Animal Science. ISSN: 2300-8733

2019. Desarrollo científico- tecnológico para la elaboración de Charcutería Premium con propiedad industrial en las Fábricas de Cecinas de La Araucanía. Instrumento de Acción Regional de CONICYT ARIII70005, 2 años. Directora Alterna